Κυριακή 27 Σεπτεμβρίου 2009

Προθέρμανση πριν από αγώνα...

Η μορφή της προθέρμανσης που θα δείτε παρακάτω, πραγματοποιήθηκε στις 5/9/2009 στο Wembley, στο παιχνίδι των Εθνικών ομάδων μεταξύ Αγγλίας-Σλοβενίας από την αγγλική ομάδα.
Για 4΄ οι ποδοσφαιριστές που ξεκινάνε το ματς, χωρισμένοι σε υποομάδες, αλλάζουν πάσες μεταξύ τους, σε πολύ χαλαρό ρυθμό. Ο τερματοφύλακας που έχει βγεί 10΄νωρίτερα προθερμαίνεται με τον προπονητή τερματοφυλάκων, ενώ οι αναπληρωματικοί σε ένα μικρό κύκλο, προσπαθούν να κρατήσουν την μπάλα στον αέρα.

Για 7΄ οι βασικοί ποδοσφαιριστές κινούνται στο πλάτος του γηπέδου, εκτελώντας διάφορες ασκήσεις, ενώ οι αναπληρωματικοί αλλάζουν πάσες σε κίνηση.

Οι ποδοσφαιριστές σε κύκλο εκτελούν διατατικές ασκήσεις και επιτόπιο σκίπινγκ για 5΄ με την επίβλεψη του γυμναστή. Οι αναπληρωματικοί συνεχίζουν πάσες σε κίνηση, ενώ ο βασικός τερματοφύλακας ''δοκιμάζει'' μεγάλες πάσες με τα χέρια και τα πόδια, με τον αναπληρωματικό τερματοφύλακα.

Για 4΄ οι βασικοί ποδοσφαιριστές κάνουν ΄΄ανοίγματα΄΄ στο πλάτος του γηπέδου.

Οι 4 αμυντικοί και ένας αμυντικός μέσος εναντίον των υπόλοιπων μέσων και των επιθετικών, πάιζουν 5:5 για 5΄, με υψηλό ρυθμό, γρήγορες πάσες και κίνηση.

Για 5΄ οι ποδοσφαιριστές εκτελούν σπριντ 10 μ. από διάφορες θέσεις εκκίνησης και διαφορετικά ξεκινήματα.

Για 8΄ οι ποδοσφαιριστές χωρισμένοι σε υποομάδες α) οι αμυνόμενοι αλλάζουν μικρές και μεγάλες πάσες β) οι χαφ αλλάζουν μικρές κοντινές πάσες σε κίνηση και γ) οι επιθετικοί και ένας μέσος εκτελούν σουτ στην εστία.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

akrivws to idio zestama pragmatopoihse i ethnikh elvetias se agwna me tin ellada sto karaiskakh me proponhth ton xitzfelt me thn diafora oti oi 2 kentrikoi amintikoi ekanan kai apo 10 epitopi almata me kefalia..